Ştiri

Acord pe noul buget al Capitalei. Nicuşor Dan: Nu e un buget perfect, dar e pasul necesar şi corect

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, precizează că discuţiile de joi seară privind bugetul Capitalei au înregistrat „progresele sperate” şi că este posibilă convocarea în următoarele ore a unei şedinţe de Consiliu General.

”Discuţiile de joi seară privind bugetul Capitalei au înregistrat progresele sperate. Am convenit o serie de ajustări la proiectul de buget, ajungând astfel la o formă acceptată de toată lumea.

Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar şi corect pentru a începe investiţiile în Capitală şi pentru a elimina datoriile şi problemele din perioada Firea-PSD. Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăţi abordarea în chestiunile bugetare”, afirmă Nicuşor Dan.

El subliniază faptul că din caest motiv susţine sporirea solidarităţii în coaliţie, dar şi realism maxim în privinţa chestiunilor dificile.

”Mulţumesc liderilor şi reprezentanţilor USR PLUS, PNL şi PMP pentru contribuţia la găsirea unei soluţii. E posibilă convocarea în următoarele ore a unei şedinţe de Consiliu General, în care vom supune din nou la vot proiectul de buget, cu modificările agreate”, precizează Nicuşor Dan.

PNL şi USR PLUS au avut negocieri miercuri şi joi pentru a debloca votul asupra bugetului Capitalei, respins din cauza opoziţiei consilierilor USR PLUS, care l-au considerat nerealist.

Viceprimarul Tomescu: Copreşedinţii USR PLUS Bucureşti vor propune aprobarea noului buget al Capitalei

Copreşedinţii USR PLUS Bucureşti vor propune Biroului Municipal aprobarea de către consilierii generali a noului proiect de buget, transmite viceprimarul Horia Tomescu, adăugând că varianta rezultată în urma discuţiilor este „cu 1 miliard mai aproape de realitate”.

„În urma discuţiei pe care am avut-o aseară cu primarul general şi cu partenerii de coaliţie, copreşedinţii USR PLUS Bucureşti vor propune Biroului Municipal USR PLUS Bucureşti aprobarea de către consilierii USR PLUS a noului proiect de buget, în baza următoarelor argumente: 1. Varianta de buget rezultată în urma ultimelor discuţii este mai aproape de realitate: cu 1 miliard mai aproape de realitate; 2. Este nevoie de un buget aprobat cât mai repede, pentru a putea primi transferurile pentru luna mai de la bugetul de stat; 3. Aprobarea acestui buget, în această formă, este doar depăşirea unui punct mort”, arată viceprimarul, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, primarul general şi partidele care formează majoritatea în Consiliul General trebuie să identifice soluţii şi să urmeze un plan de „măsuri concrete de echilibrare în mod real” a bugetului.

„Mai clar: trebuie să identifice surse de venituri reale sau să ajusteze cheltuielile, prioritizând ceea ce este esenţial pentru bucureşteni şi pentru dezvoltarea oraşului. USR PLUS susţine eliminarea risipei în cadrul companiilor municipale, a subordonatelor şi limitarea cheltuielilor de funcţionare ale Primăriei Generale. Consider că am făcut un pas important către dialog şi transparenţă, însă această abordare trebuie să continue după votarea bugetului, aşa cum şi primarul general şi partenerii de coaliţie şi-au asumat în cadrul discuţiei cu noi”, adaugă sursa citată.

Tomescu subliniază că bugetul în varianta actuală „nu este încă unul realist” şi îşi exprimă încrederea că prin rectificări bugetare succesive proiecţia bugetară va fi adusă cât mai aproape de realitate.

„Pe termen mediu şi lung, este evident că nu putem continua aşa. ‘Reţeta Firea’ a adus oraşul în faliment. Aprobarea acestui buget nu face decât să câştige timp, timp pe care coaliţia de la Bucureşti trebuie să îl folosească pentru reforme reale şi accelerate”, arată viceprimarul.

El apreciază că actuala coaliţie care îi oferă primarului Nicuşor Dan majoritatea în Consiliul General „nu funcţionează aşa cum ar trebui”, iar angajamentele luate înainte de alegeri nu au fost respectate.

Andrei Dumitru

Recent Posts

Auchan anunță oferă mai mulți bani pentru reciclarea ambalajelor cu simbol SGR

Auchan anunță că acordă un bonus suplimentar pentru ambalajele reciclate, pe o perioadă de 4…

33 de minute ago

Confidex: Încrederea managerilor români în economie, la cel mai înalt nivel din ultimii patru ani

Încrederea managerilor români în economie a ajuns la 52,5, cea mai mare valoare din ultimii…

2 ore ago

Compania aeriană AnimaWings anunță rute noi pe destinații interne și externe

AnimaWings, compania aeriană deținută integral de frații Cristian și Marius Pandel, anunță începerea operării, din…

2 ore ago

În luna aprilie numărul tranzacțiilor imobiliare la nivel național a crescut cu aproape 50% vs. anul trecut

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de…

3 ore ago

IKEA deschide la Constanța primul Studio de Planificare și Comandă din România

IKEA a anunțat astăzi deschiderea primului Studio de Planificare și Comandă din România, situat în…

4 ore ago

Piața mașinilor electrice, între febra reglementărilor și evoluția fără precedent. Cât de influențată este România?

Ritmul schimbărilor înregistrate de sectorul auto este fără precedent, vehiculele moderne devenind tot mai computerizate,…

4 ore ago

Acest website folosește cookies