Achiziție în piața media: 21st Century Fox cumpără Sky pentru 14,6 miliarde de euro

Gabriel Bucur 15/12/2016 | 18:49 Ştiri
Achiziție în piața media: 21st Century Fox cumpără Sky pentru 14,6 miliarde de euro

Rupert Murdoch, fondatorul și proprietarul grupului media american 21st Century Fox, a anunțat că a ajuns la un acord pentru preluarea grupului britanic de televiziune cu plată Sky, pentru suma de 14,6 miliarde de dolari, anunță Reuters.

Achiziția a 61% din acțiunile Sky face parte din planul lui Rupert Murdoch de consolidare a imperiului său media în SUA și Europa, prin preluarea a 22 de milioane de clienți din Marea Britanie, Germania, Italia și alte țări europene.

Acordul dintre cei doi giganți media spune că pentru fiecare titlu pe care acționarii Sky îl dețin vor primi 10,75 lire sterline de la Fox.

Grupul lui Murdoch deja deține 39% din capitalul grupului britanic.

Acum cinci ani, Murdoch a mai avut o tentativă să preia Sky, dar demersal a eșuat, pe fondul scandalului cu interceptarea telefoanelor de către News of the World, un tabloid aflat tot sub proprietatea magnatului american.

21st Century Fox operează un important studio de film de la Hollywood și mai multe posturi de televiziune.

 


FOTO: 21st Century Fox

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.