Accident grav în Olt: A fost activat planul roșu de intervenție

NewMoney 09/07/2019 | 16:10 Ştiri
Accident grav în Olt: A fost activat planul roșu de intervenție

UPDATE 18.00 19 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce trei maşini, două tiruri şi un microbuz s-au ciocnit violent, anunță ProTV.

Unul dintre pasagerii din microbuz, un bărbat de 49 de ani, nu a supravieţuit. Printre răniţi sunt şi doi minori, dar şi o femeie însărcinată, care conducea una dintre maşini. Ea este una dintre persoanele mai grav rănite. În zona au fost trimise 15 echipaje de salvare care au transportat răniţii la spital.

Pentru intervenţia de la faţa locului au fost chemaţi de acasă 15 medici şi 30 de asistente. În plus, pentru că este nevoie de sânge, donatorii sunt chemaţi miercuri dimineaţă la centrul de transfuzie din Slatina. Până acum, poliţiştii au precizat că unul dintre şoferi nu a respectat distanţa regulamentară şi din acest motiv s-a produs carambolul.

Autorităţile din judeţul Olt au activat planul roşu de intervenţie în urma unui accident rutier produs marţi pe DN 65, la Priseaca, între mai multe autovehicule, în urma căruia au fost anunţate 16 victime rănite, potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Olt, medicul Marian Furtună, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că una dintre victime este în stare gravă. La faţa locului se află nouă echipaje de la Ambulanţă. Furtună a precizat că intervenţia este în dinamică.

Potrivit Centrului Infotrafic, traficul rutier pe DN 65, la Priseaca, în judeţul Olt, este blocat, după un accident în care au fost implicate două autoturisme, un microbuz, o autoutilitară şi un autotren.

La intervenţie acţionează şi şapte ambulanţe SMURD, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Dan Ţolu. El a precizat că şi alte echipaje de la ISU Olt acţionează la locul accidentului, respectiv o autospecială pentru victime multiple, un echipaj de descarcerare precum şi o autospecială de stingere cu modul de descarcerare.

Una dintre victime este posibil să fie decedată, una este inconştientă, încarcerată şi cu traumatism cranian, iar o altă victimă este o gravidă.

Gravida şi persoana inconştientă reprezintă urgenţe de cod roşu, potrivit medicului Marian Furtună, care a menţionat că celelalte victime ale accidentului au leziuni considerate urgenţe de cod galben şi verde şi cinci dintre ele refuză transportul la spital.

FOTO: Arhivă (Mediafax)