Accident aviatic la Houston. Toți pasagerii au reușit să iasă din aeronavă înainte ca aceasta să ia foc – VIDEO

Andrei Dumitru 20/10/2021 | 13:41 Ştiri
Accident aviatic la Houston. Toți pasagerii au reușit să iasă din aeronavă înainte ca aceasta să ia foc – VIDEO

Un avion cu 21 de persoane la bord s-a prăbuşit, la decolare, în apropiere de Houston, în Texas, însă toţi pasagerii şi membrii echipajului au reuşit să iasă din aeronavă înainte ca aceasta să ia foc, potrivit pompierilor şi autorităţilor locale, relatează agențiile străine de presă.

”Toate persoanele de la bordul avionului, cei 18 pasageri şi cei trei membri ai echipajului, au supravieţuit”, a anunţat într-o conferinţă de presă marţi sergentul Stephen Woodard, de la Departamentul Securităţii Publice din Texas.

Accidentul a avut loc imediat după ora locală 10.00 (18.00, ora României).

Aeronava, un avion cu două motoare de tip McDonnell Douglas, care decola către Boston, a intrat în coliziune cu un gard, iar apoi a luat foc pe câmp, precizează într-un comunicatt Autoritatea americană de Reglementare a Aviaţiei (FAA), citată de presa americană.

Doar o singură persoană a fost rănită

”Avionul nu a atins altitudinea (necesară) la sfârşitul pistei, a traversat drumul Morton şi şi-a terminat cursa pe un câmp, chiar la nord de aeroport, unde a luat foc”, a anunţat într-o postare pe Facebook un judecător din comitatul Waller, Trey Duhon.

Aeronava a fost distrusă în înregime de incendiu, iar numai coada a rămas intactă, potrivit unor imagini impresionante difuzate de o televiziune locală.

Doar o singură persoană a fost rănită, potrivit lui Trey Duhon, şi anume un oficial local.

Pasagerii, care se duceau la un meci de baseball, au reuşit să iasă singuri din avion, iar pompierii au reuşit, până la urmă, să stingă incendiul, potrivit directorului serviciilor locale de urgenţă, Tim Gibson.

”Ei au fost umiţi, foarte uimiţi”, a declarat el, subliniind că accidentul s-a încheiat ”în cel mai bun mod posibil”.

Echipe de pompieri au reuşit să stingă incendiul ”în urma unor eforturi importante” şi să controleze sinistrul alimentat de carburantul avionului, a mai declarat Tim Gibson.

Cel mai tânăr dintre pasageri este un băiat în vârstă de zece ani, aupecizat autorităţile.

O anchetă a fost deschisă de către FAA şi Biroul Naţional american al Securităţii Transporturilor (NTSB).