Accenture și Waters, cei mai noi chiriași ai parcului de birouri Coresi Business Park din Brașov

Andreea Neferu 12/12/2017 | 13:31 Ştiri
Accenture și Waters, cei mai noi chiriași ai parcului de birouri Coresi Business Park din Brașov

Immochan, divizia de dezvoltare imobiliară a grupului francez Auchan, a închiriat complet noua clădire de birouri de 8.500 de metri pătrați pe care a inaugurat-o în parcul de afaceri Coresi  Business Park Brașov în septembrie anul acesta. 

Furnizorul de servicii de contabilitate, salarizare, resurse umane și consultanță Azets, furnizorul de servicii de outsourcing și consultanță în management Accenture, furnizorul de soluții digitale pentru industria automobilistică, mașini și instalații grele și transport feroviar Intech și compania de software şi inginerie în domeniul farmaceutic, chimic şi alimentar Waters România sunt chiriașii celei mai noi clădiri de birouri din parcul de afaceri Coresi Business Park, deținut de francezii de la Immochan.

Clădirea de birouri N1, finalizată în septembrie anul acesta, are 8.500 de metri pătrați, fiind închiriată în întregime de cele patru companii. Imobilul face parte din cea de-a doua fază de construcție a Coresi Business Park, care va cuprinde trei clădiri de birouri cu o suprafață totală de 25.000 de metri pătrați. În prezent, se află în lucru cea de-a treia clădire, de 8.500 de metri pătrați, ce va fi gata în perioada aprilie-august 2018.

Grupul francez, care a dezvoltat la Brașov centrul comercial Coresi Shopping  Resort și are în construcție 1.000 de apartamente adiacente mall-ului, a intrat în vară și pe segmentul de office, prin preluarea de la familia Jacobs a complexului de birouri Coresi Business Park, în urma unei tranzacții de 50 de mili­oane de euro. Prima fază a parcului de afaceri, care include patru clădiri, are o suprafață închiriabilă de 40.000 de metri pătrați, iar printre chiriași se numără companii precum IBM sau Tata Technologies.

“Birourile vor fi conectate direct la Coresi Shopping Resort și la cartierul de locuințe Coresi Avantgarden printr-o arteră pietonală și ciclabilă. Continuăm dezvoltarea parcului de birouri cu faza a III-a și țintim să atingem 100.000 mp în următorii ani. Cu acest volum, Coresi Business Park va deveni cel mai amplu proiect de birouri din afara Capitalei.“  a spus Tatian Diaconu, CEO al Immochan România.

Până acum, Immochan a investit circa 180 de milioane de euro în platforma Tractorul, de la lucrările de demolare și de umplere a terenului până la construcția de spații comerciale și rezidențiale. În această sumă nu este inclusă însă și tranzacția de preluarea a birourilor Coresi Business Park.


Sursă foto: Immochan

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.