A început Sauna Fest 2022, cel mai mare festival al saunelor din lume, la Therme Bucuresti (P)

NewMoney 04/10/2022 | 11:49 Timp Liber
A început Sauna Fest 2022, cel mai mare festival al saunelor din lume, la Therme Bucuresti (P)

Therme București, cel mai mare centru de wellness din Europa anunță debutul ediției cu numărul 4 a celui mai mare festival al saunelor din lume și unicul de acest fel din România – Sauna Fest 2022. Timp de 3 săptămâni, intre 3 si 23 octombrie, saunele tematice Therme devin scena a peste 250 de reprezentații spectaculoase susținute de unii dintre cei mai buni Aufguss Masters din lume. 

Ce promite ediția din acest an

Pentru prima oară de la debutul din 2017, Sauna Fest se va întinde pe o perioadă record de 21 de zile, devenind astfel singurul festival al saunelor din lume de o asemenea magnitudine. În total, 265 de momente artistice speciale se vor regăsi în program. In total, pe perioada Festivalului, vizitatorii vor beneficia de 700 de activitati si momente incluse in tariful de acces. Tot în premieră, ediția cu numărul 4 va reuni 45 de Aufguss Masters, campioni internaționali din țări precum Germania, Belgia, Olanda, Danemarca, Cehia, Marea Britanie, Slovacia și România. Programul complet Sauna Fest este disponibil aici.

Desfășurat în perioada 3-23 octombrie, festivalul propune vizitatorilor o călătorie senzorială unică cu beneficii pentru minte și trup, în care arta, muzica și dansul,  uleiurile esentiale se întâlnesc în saune la peste 60 de grade Celsius. Avatar, Aladdin, Alice In Wonderland și Bohemian Rhapsody sunt doar câteva din cele mai evocative momente Aufguss care se vor desfășura la Sauna Fest 2022.

Multe dintre aceste spectacole în saună s-au bucurat deja de aprecierea și recunoașterea publicului internațional, în cadrul Campionatului Mondial de Aufguss WM din Olanda, acolo unde România a fost reprezentată de echipa de Aufguss Therme București, condusă de Cosmin Cîrîc (Wellness Director Therme București).

Aufguss: sanatate, emoție, culoare și spectacol la plus 60 de grade

Cunoscute în toată lumea pentru efectele lor benefice asupra sănătății, precum îmbunătățirea sistemului cardio-vascular, a capacității pulmonare și a sistemului imunitar, saunele au apărut în urmă cu aproximativ 2000 de ani în Finlanda si au rămas pana in prezent un adevarat refugiu pentru relaxare, detensionare, echilibrare si rasfat.

Ritualul Aufguss este o tehnică specială prin care un maestru wellness  folosește cuburi de gheață cu uleiuri esențiale naturale pentru a răspândi în mod egal aburul din saună cu ajutorul unui prosop, al unui evantai sau steag. Un Auguss Show – ceea ce vizitatorii vor experimenta la Sauna Fest – este un spectacol aparte în care maeștrii se folosesc de muzică, dans și povești inspiraționale pentru a reda adevărata emoție și culoare a unui ritual creat pentru simțuri.

Relaxare și wellbeing fără frontiere

Într-o eră a în care totul se întâmplă pe repede înainte, relaxarea a devenit mai mult decât un trend, a devenit o necesitate. În acest sens, Therme București își propune să le ofere vizitatorilor săi un moment de respiro, o pauza cu efect de vacanta, o ambianta exotica unica  în care aceștia să evadeze ori de câte ori simt nevoie să se deconecteze de la agitația din jur. Acest aspect se reflectă și în statisticile centrului. Conform datelor din ultimele 12 luni, peste 20% dintre cei care au călcat pragul Therme sunt turiști străini pentru care distanța nu reprezintă un impediment când vine vorba despre un loc unic in lume ce ofera sănătate, relaxare și stare de bine la preturi accesibile si la cele mai inalte standarde de calitate.

________________________

Therme București este cel mai mare complex de wellbeing la nivel european, construit greenfield, pe un areal de 250.000 de mp, având o suprafață totală indoor de peste 34.000 mp și o capacitate de 4.000 de persoane simultan imdoor. Centrul găzduiește cea mai mare grădină botanică din România, cu peste 880.000 plante vii, și dispune de cea mai mare plantație de palmieri din Europa, cu peste 1.500 de exemplare. Proiectul excelează prin magnitudine și unicitate, oferind clienților săi servicii și ambianță de lux la prețuri accesibile, cu cele mai înalte standarde din punct de vedere arhitectural, tehnic, sănătate și relaxare din lume.