A fost lansat site-ul unde se fac programări pentru vaccinarea împotriva COVID-19

NewMoney 28/12/2020 | 16:03 Ştiri
A fost lansat site-ul unde se fac programări pentru vaccinarea împotriva COVID-19

Site-ul pe care românii se pot programa pentru a se vaccina împotriva COVID-19 a fost dat în folosință. Anunțul a fost făcut pe 28 decembrie de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. 

Mai întâi, pe platformă se pot înscrie pentru vaccinare lucrătorii din domeniile sănătate și social (grupa I). Apoi, va fi activat și accesul pentru populația cu grad de risc și pentru lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale (grupa a II-a). În final, vor fi programați cei din populația generală (grupa a III-a).

Autoritățile promit în comunicat că vor „informa opinia publică imediat ce accesul în aplicație va fi disponibil“ și pentru grupele a II-a și a III-a.

ÎNSCRIEREA
Pentru programare, trebuie accesat acest link. Apoi, persoana care își planifică vaccinarea trebuie să-și creeze un cont. Pentru acest pas este nevoie de datele de identificare și de un număr de telefon.

„În contul creat, cetățenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare și rapelul (cea de-a doua doză). De asemenea, în momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată. Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărții de identitate“, precizează comunicatul.

Platforma a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

„Personalul medical din centrele de vaccinare va utiliza tablete distribuite de STS, cu ajutorul cărora se va realiza accesul securizat în aplicația Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV)“, indică sursa citată.