A apărut aplicația prin care poți elimina oamenii din fotografii. De unde poate fi descărcată

NewMoney 27/06/2019 | 14:37 Ştiri
A apărut aplicația prin care poți elimina oamenii din fotografii. De unde poate fi descărcată

Orașele devin tot mai aglomerate și este dificil în acest moment sa faci o poză în care să nu îți intre în cadru persoane aflate în trecere. Acum, însă, o nouă aplicație care permite utilizatorilor să elimine oamenii nedoriți din poză, pare să rezolve această problemă.

Aplicația Bye Bye Camera este valabilă în acest moment doar pentru posesorii de iPhone, ea putând fi descărcată din App Store pentru 3 dolari.

Soft-ul este departe însă de a fi performant, în condițiile în care funcționează încet iar în urma oamenii sunt înlocuiti cu o formă ușor distorsionată a fundalului. „Dacă vreți să vă editați adversarii politici din pozele de pe  Instagram, este mai bine să folosiți Photoshop. Dar dacă vreți să vă jucați cu inteligența artificială, atunci Bye Bye Camera poate fi distractivă”, notează The Verge.

Modul în care funcționează aplicația este destul de simplu. Aplicația utilizează un algoritm de detecție a obiectelor open-source pentru a identifica persoanele din fotografie și o combinație de sisteme AI care completează spațiile goale după eliminarea oamenilor din poză.

Cu toată că oamenii care au creat aplicația nu oferă foarte multe detalii despre modul în care funcționează, astfel de algoritmi sunt folosiți deja de marile companii. Nvidia folosește deja programe bazate pe Inteligența Artificială care  generează peisaje și clădiri pe baza desenelor utilizatorilor, în timp ce Adobe are o funcție care  elimină obiecte din imagini sau clipuri video, scrie The Verge.


Foto: Bye Bye Camera