3Pillar Global deschide la Iași al treilea centru de dezvoltare din România

Gabriel Bucur 06/09/2017 | 13:48 Ştiri
3Pillar Global deschide la Iași al treilea centru de dezvoltare din România

Compania americană de servicii IT 3Pillar Global, prezentă în România din anul 2009, inaugurează, miercuri, la Iași, al treilea centru de dezvoltare din România.

„Centrul de dezvoltare din Iași este un pas strategic, pregătit temeinic mai bine de un an; această inaugurare fiind o referință pentru 3Pillar Global”, precizează reprezentanții companiei. „Capitala” Moldovei a concurat cu alte centre din țară, inclusiv București, dar și orașe din străinătate.

Orașul Iași a fost ales pentru „extinderea operațiunilor din România, după o competiție între mai multe centre din țară și regiune”, au anunțat reprezentanții companiei. Celelalte două centre 3Pillar Global din țară sunt amplasate în Cluj și Timișoara, astfel că, mai punctează aceeași sursă, 3Pillar Global este printre puținele companii internaționale care au deschis birouri operaționale în fiecare din cele trei centre secundare din România.

Biroul din Iași are o suprafață totală de 700 de metri pătrați, este situat în zona centrală a orașului, în ansamblul Moldova Business Center, și va găzdui aproximativ 50 de ingineri și specialiști IT, până la sfârșitul acestui an. După modelul birourilor din Cluj-Napoca și Timișoara, 3Pillar Global ia în considerare extinderea suprafeței închiriate în centrul din Iași, pentru a ajunge la cel puțin 100 de angajați.

În centrul de dezvoltare din Iași, 3Pillar Global vizează să atragă specialiști senior și de nivel mediu cu o experiență de minim doi ani în IT și competențe dovedite în tehnologii utilizate pentru dezvoltarea de aplicații web (Java, Phyton, Ruby on Rails, Front End), mobile (iOS și Android) și testare, care se vor alătura celor 450 de angajați din România.

„Modelul de succes aplicat în Cluj-Napoca și Timișoara și nivelul ridicat al specialiștilor IT din cele două birouri, având ca rezultat extinderea operațiunilor, a avut o greutate aparte în luarea deciziei finale. Alți factori determinanți au fost indicatorii favorabili specifici orașului Iași – existența unui centru universitar important și a unui număr mare de absolvenți cu studii în IT, nivelul de calificare a specialiștilor IT și disponibilitatea acestora pe piața muncii, posibilitățile de extindere a operațiunilor și infrastructura orașului”, se mai arată în comunicatul trimis de companie.

 


FOTO: 3Pillar Global

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.