10 sfaturi la îndemâna oricui pe care le urmează doar cei mai bogați oameni ai planetei

NewMoney 09/03/2018 | 18:54 Fapt Divers
10 sfaturi la îndemâna oricui pe care le urmează doar cei mai bogați oameni ai planetei

Revista americană Forbes a publicat în această săptămână topul celor mai bogați oameni din lume pe 2018. Miliardari precum Jeff Bezos, Mark Zuckerberg sau Warren Buffett urmează  principii bine stabilite, de la care nu se abat niciodată. 

 1. Richard Branson: Visează. „Visurile reprezintă unul dintre cele mai de preț cadouri ale omenirii. Ele creează aspirații, stimulează inovația, conduc la schimbare și propulsează lumea. Într-o lume fără visuri ne-ar lipsi arta, aventura, omul nu ar fi ajuns pe Lună, nu am avea femei CEO și nu ar exista drepturile civile. Am avea o viață tragică. Beneficiile visurilor depășesc cu mult riscurile, pentru că valoarea lor nu stă în rezultate ci în inspirația pe care o produce atingerea acelui vis.”
2. Bill Gates: Învață din greșeli. .„Este în regulă să celebrezi succesul, dar este mai important să iei în seamă lecțiile pe care ți le oferă eșecul.” Nimănui nu îi place să piardă, dar uneori eșecul îți poate oferi lecțiile de care ai nevoi pentru a progresa.
3. Jeff Bezos: Concentrează-te pe clienți, nu pe concurență. „Cel mai important lucru este să te concentrezi obsesiv pe client. Obiectivul nostru este să fim pe primul loc în lume la atenția acordată clienților,” spune Bezos, care consideră că acesta este ingredientul secret pentru succesul Amazon. Ca să ai succes în lumea digitală, trebuie să asiguri satisfacția clientului.
4. Warren Buffett: Pune pasiune în ce faci. „Vine un moment în care trebuie să începi să faci ceea ce îți dorești. Fă ceva ce iubești și o să sari din pat dimineața. Cred că nu ești sănătos la cap dacă te angajezi în permanență în locuri care nu te fac să te simți bine, doar pentru că dau bine în CV.”

5. Jack Ma: Angajează oameni mai abili ca tine: „Angajatul tău trebuie să fie mai bine pregătit pe domeniul lui  decât tine. Dacă nu este, înseamnă că nu ai angajat persoana potrivită.” Orice companie mare acordă atenție abilităților angajaților și recrutează oameni cu know how-ul care să o ajute să-și realizeze viziunea.

6. Donald Trump: Trebuie să știi când să renunți. Mulți au întipărită în minte ideea că cei care renunță nu au niciodată rezultate. Însă, președintele SUA nu este de acord cu ideea și spune că oamenii de succes știu să renunțe strategic. „Una dintre calitățile unui învingător este să știe când este momentul să se oprească. Uneori trebuie să renunți și să te apuci să faci ceva mai productiv.”

7. Warren Buffett: Ai răbdare. Realizările importante nu vin peste noapte. Acesta este principul de bază al magnatului american, cu o avere de 84 de miliarde de dolari. „Indiferent de talentul pe care îl ai și de efortul depus, sunt lucruri care necesită timp. Nouă femei nu pot să facă un copil într-o lună.”

8. Jeff Bezos: Fii consecvent, dar flexibil. „Suntem consecvenți în viziune, dar suntem flexibili la detalii. Dacă nu ești consecvent, renunți prea ușor la experimente. Dacă nu ești flexibil, te lovești de ziduri și nu vezi altă soluție la problema ta. Cheia succesului pentru tinerii antreprenori este să știe când să fie consecvenți și când să fie flexibili și cum să creeze un echilibru între cele două.”

9. Mark Zuckerberg: Pariază pe ideile tale. „Unul dintre lucrurile care mă fac să fiu mândru de Facebook este faptul că mereu suntem convinși că lucrurile pot fi îmbunătățite și suntem dispuși să pariem pe ideile noastre când credem că vor ajuta comunitatea noastră pe termen lung. News Feed-ul este unul dintre acele pariuri pe care le-am făcut în ultimii 10 ani și care a schimbat comunitatea noastră și chiar întreg internetul.”

10. Bill Gates: Investește în tehnologie.  „Tehnologia informației și businessul devin din ce în ce mai interconectate. Nu cred că cineva mai poate să vorbească despre una fără să facă referire la cealaltă.” Indiferent dacă ne place sau nu, rolul tehnologiei în afaceri se extinde și va continua să crească în viitor.

 


FOTO: Mediafax