Cel mai mare restaurant din portofoliul grupului City Grill, reamenajat cu 300.000 de euro

Cristina Dobreanu 21/05/2018 | 12:42 Ştiri
Cel mai mare restaurant din portofoliul grupului City Grill, reamenajat cu 300.000 de euro

Grupul City Grill, unul dintre cele mai mari branduri românești din industria restaurantelor, a investit 300.000 euro în reamenajarea interiorului restaurantului Pescăruș, situat pe malul lacului Herăstrău.

Cu o suprafață de 1.400 metri pătrați și o capacitate de 900 locuri (600 interior și 300 exterior), restaurantul Pescăruș este cel mai mare restaurant din portofoliul Grupului City Grill.

Restaurantul a fost preluat în 2015, iar investiția din acest an este un prim pas pentru a transforma unitatea în etalon al gastronomiei bucureștene moderne.

CITEȘTE ȘI: Restaurante românești la export: Dragoș Petrescu vrea să ducă Trattoria Buongiorno la Viena

„Pescăruș este un restaurant cu tradiție, un spațiu–destinație care atrage deopotrivă un public tânăr și un public nostalgic. Restaurantul performează la nivelul așteptărilor și se încadrează pe traiectoria de creștere pe care am gândit-o în 2015, când am decis să includem acest brand în portofoliul Grupului. Vedem o creștere constantă, de două cifre, de la an la an. În acest context, investiția noastră în reamenajarea interiorului este pasul firesc pentru a aduce restaurantul în actualitate, păstrându-i farmecul unic care atrage clienții de câteva zeci de ani”, a declarat Daniel Mischie, CEO Grup City Grill.

Investiția în reamenajarea restaurantului Pescăruș face parte din proiectul de investiții în dezvoltarea rețelei de restaurante și restaurări demarat de Grupul City Grill în acest an, cu un buget total de 4,2 milioane euro.

CITEȘTE ȘI: Invazia ardelenilor: cel mai mare lanț de restaurante din Cluj intră în București

Restaurantul este vizitat de clienți de toate vârstele, publicul local reprezentând 80% din total, restul de 20% fiind turiști. În noua configurație de amenajare (un proiect semnat de arhitectul Mihai Popescu), restaurantul Pescăruș devine un spațiu potrivit nu doar pentru ieșiri la restaurant pentru servirea mesei, ci și pentru evenimente corporate sau private.

Grupul City Grill, fondat în 2004, operează în prezent 19 restaurante și cafenele sub brandurile Caru’ Cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruș, Hanul Berarilor, Trattoria Buongiorno, City Grill și City Café. Grupul a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 33,7 milioane euro, în creștere cu 11% față de anul anterior.

 

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.