Francezii de la Saint-Gobain reiau producția de vată de sticlă de la Ploiești, la doi ani după ce au sistat-o

Andreea Neferu 29/11/2017 | 11:02 Ştiri
Francezii de la Saint-Gobain reiau producția de vată de sticlă de la Ploiești, la doi ani după ce au sistat-o

Grupul francez de materiale de construcții Saint-Gobain va redeschide în vara anului viitor linia de producție de vată minerală din fibră de sticlă de la Ploiești, pe care a închis-o la începutul anului trecut.

Producția, situată în fabrica diviziei Isover a Saint-Gobain, va fi reluată în iulie 2018, 50 de noi locuri de muncă urmând să fie create în  departamentele de producție, logistică și administrativ.

“Odată cu reînceperea activității la linia de producție de la fabrica Isover, Grupul Saint-Gobain își adaptează capacitatea de livrare a vatei minerale din fibră de sticlă la cererea pieței din regiune, dat fiind faptul că piața din România este cea mai mare din regiunea de Sud-Est a Europei. Decizia noastră a fost generată de tendința pozitivă înregistrată de piața construcțiilor din ultimul an, tendință estimată să continue și în următoarea perioadă“, a declarat Ovidiu Păscuțiu (foto), director general al Saint-Gobain Construction Products România – Rigips şi Isover.

Totodată, grupul Saint-Gobain vrea să modernizeze și linia de producție de vată bazaltică de la fabrica din Ploieşti pe parcursul anului 2018.

Fabrica Isover din Ploiești va fi una dintre puținele fabrici din lume care va produce atât vată de sticlă cât și vată bazaltică, spun cei de la Saint-Gobain. Aceasta va furniza produse şi soluţii atât către România, cât și către țări vecine precum Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Croația, Bosnia, Macedonia, Kosovo și Albania.

Saint-Gobain Isover estimează că va ajunge în 2019 la un total de 170 de angajați.

La începutul anului trecut, compania motiva că sistează producția de vată minerală din fibră de sticlă de la Ploiești pe termen nedeterminat, ca urmare a crizei din sectorul construcțiilor și a faptului că în Europa Centrală și de Est, inclusiv în România, există o supra-capacitate de producție pe acest segment.

În România, Saint-Gobain deţine opt activităţi (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Pietta Glass Working, Isover, PAM, Rigips şi Weber), cu aproximativ 1.500 de angajaţi  si operează 11 unităţi de producţie în opt situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda , Suceava şi Vălenii de Munte.

Recent, și grupul danez Rockwool, cu activități pe piața materialelor de constrrucții, a anunțat că investește circa 50 de milioane de euro în construcția unei fabrici de vată minerală bazaltică în comuna Ariceștii Rahtivani din Prahova. Fabrica va începe producția în 2019.


Sursă foto: Saint-Gobain

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.