Cine este primul turist spațial care va zbura în jurul Lunii la mai bine de 50 de ani de la ultima misiune Apollo

NewMoney 18/09/2018 | 11:49 Ştiri
Cine este primul turist spațial care va zbura în jurul Lunii la mai bine de 50 de ani de la ultima misiune Apollo

Elon Musk și compania sa SpaceX au anunțat care va fi primul turist spațial care va face un ocol în jurul Lunii la bordul navetei spațiale produsă de companie. Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a rezervat toate locurile și a transmis că va lua cu el și câțiva artiști în această călătorie.

Călătoria ar trebui să aibă loc în 2023, iar dacă lucrurile vor decurge normal, Maezawa ar putea să devină primul turist spațial din istorie, scrie CNBC. Până acum, doar 24 de oameni au vizitat Lună, ultimii în cadrul misiunii Apollo 17 din 1972.

„În sfârșit vă pot spune că am ales să vizitez Luna!”, a spus miliardarul japonez. „Încă din copilărie am iubit Luna. Este mereu acolo și continuă să inspire omenirea”, a adăugat el.

Maezawa a anunțat că nu va merge singur și vrea ca alături de el să meargă și un număr de 6-8 artiști din domenii cât mai diverse, de la muzică și sculptură, până la arhitectură sau design vestimentar. Aceștia nu au fost aleși încă, dar cac parte din proiect, acecștia vor trebui ca odată întorși pe Pământ, să creeze opere inspirate excursia în jurul Lunii.

„Dacă vă contactez, vă rog acceptați-mi invitația. Vă rog, nu spuneți nu,” a transmis Maezawa.

Musk nu a dezvăluit însă suma plătită de japonez pentru călătoria în jurul Lunii, spunând că „nu voi spune cât, dar a plătit o sumă semnificativă”.

„Ca să fie clar. Este periculos…nu e ceva sigur…sunt șanse ca lucrurile să meargă prost,” a mai transmis Musk.

Maezawa este unul dintre cei mai bogați oameni din Japonia, potrivit Forbes, cu o avere de peste 3 miliarde de dolari, fiind fondatorul Zozotown, cel mai mare retailer online de modă din această țară. Acesta este și pasionat de artă, iar anul trecut a plătit 110 milioane de dolari pe un tablou din 1982 semnat de Jean-Michael Basquiat.


Foto: YouTube/SpaceX