Protest pentru susţinerea Sorinei Pintea. Avocatul Poporului intervine şi cere anchetă extinsă

Elena Marinescu 04/03/2020 | 22:09 Ştiri
Protest pentru susţinerea Sorinei Pintea. Avocatul Poporului intervine şi cere anchetă extinsă

Echipa Sorinei Pintea a postat, miercuri seară, un mesaj pe pagina oficială de Facebook, în care afirmă că este inuman să laşi un om ce suferă de o boală gravă fără asistenţă medicală specializată şi permanentă. ”Nimeni nu a stabilit că Sorina Pintea este vinovată! Ajunge! Adevărul va învinge”, a scris echipa fostului ministru al Sănătăţii.

”Suntem împotriva a tot ceea ce inseamnă nerespectarea dreptului la o justiţie corectă şi nu vrem o ţară a cărei justiţie umileşte oameni şi le afectează starea de sănătate. Justiţia să facă dreptate şi atât. Este inuman să laşi un om ce suferă de o boală gravă, care îi pune în pericol în fiecare clipă viaţa, fără asistenţă medicală specializată şi permanentă! Unde este pericolul social în raport cu umilirea şi pericolul medical?!”, este mesajul postat pe Facebook de echipa Sorinei Pintea.

Suntem împotriva a tot ceea ce inseamnă nerespectarea dreptului la o justiție corectă și nu vrem o țară a cărei justiție…

Posted by Sorina Pintea on Wednesday, March 4, 2020

Reprezentanţii fostului ministru al Sănătăţii spun că ”umilirea şi tortura umană trebuie să dispară din ochii românilor, europenilor, oamenilor”. ”Nimeni nu a stabilit că Sorina Pintea este vinovată! Ajunge! Adevărul va învinge!”, se mai arată în mesajul citat de News.ro.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost scoasă din arest, marţi seară, pentru un nou consult medical, dat fiind că, în condiţiile în care suferă de o boală autoimună, starea sa sănătate s-a agravat. Avocaţii lui Pintea au criticat faptul că autorităţile au creat condiţiile pentru ca aceasta să fie filmată de aproape, încătuşată şi într-o stare fizică precară.

Între timp, Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în cazul Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, după ce a fost transferată marți seara în cătușe de la Arestul Central la Policlinica MAI.